Gastronomi dünyası İstanbul’da buluşuyor

Professional

New member
Birfazlaca milletlerarası iştirakçinin da yer alacağı dorukta bu yıl konuşmacıların içinde Fransa Yemek Kültürleri ve Mirası Misyonu Yöneticisi Pierre Sanner, Keane Brands’ın Küme Stratejisi Yöneticisi Stefan Breg ve Sürdürülebilir Restoranlar Derneği (SRA) Genel Müdürü Juliane Cailloute de yer alıyor.

Globalleşen dünyada konut dışı yeme-içme oranının giderek artmasıyla gastronomi giderek daha da büyük bir kıymet kazandığına dikkat çeken TURYİD İdare Konseyi Lideri Kaya Demirer, “Türkiye’nin, 2023 yolunda katma pahası yüksek bir ekonomik güce dönüşen bu pazardan daha fazla hisse alabilmesi gerekir. Biz, gastronominin de katkısı ile elde edilen yıllık turizm gelirinin fazlaca daha üst noktalara ulaşabileceğine inanıyoruz. Gastronomi, turizm ve istihdam için hayli tesirli bir araç olabilir ve iktisadın ivmesini hızlandıracak bir lokomotife dönüşebilir. Bu niçinle Türkiye’de birinci defa gastronomiyi ekonomik büyüme ve eşsiz bir kalkınma modeli olarak gündeme taşıyan Küresel Gastroekonomi Zirvesi’ni hayli önemsiyoruz,” dedi.

TURYİD İdare Şurası Lider Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Komitesi Lideri Gamze Cizreli ise sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda gastronominin ehemmiyetine dikkat çekerek, “Sektörün döngüsel ekonomiyi harekete geçirmeye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkısının altını çizmek istiyoruz. Ayrıyeten sürdürülebilir restoran kriterlerinin yerleşmesi ve bu mevzuda farkındalığın artması da doruktaki gayelerimizden bir tanesi. bu biçimdece etrafa hassas bir kalkınma yolunda gastronominin rolünün altını çizeceğiz” diye konuştu.