Gaziantep Yuvalaması (Efsane Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram dana kuşbaşı (yağsız tercih ediyorum)
- 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 2 su bardağı öğütülmüş pirinç(pirinç unu değil dikkat)
- 1 orta uzunluk soğan
- 300 gram yağsız dana kıyma (çift çekim yaptırabiliriz)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- Tuz
- Karabiber
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tereyağ ve nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; Soğanı rendeliyoruz suyunu sıkarak; öğütülmüş pirinçi, irmiği, kıymayı, tuz ve karabiberi de ekleyin, yayvan bir kabın ortasında uygunca yoğurun.
- daha sonrasında elimizi sıvı yağa batırarak nohut büyüklüğünde yuvarlayalım. (benim buz dolabımda yapılmış vardı onu kullandım, o yüzden yuvalama yaparken imajlar mevcut değil. Dilerseniz youtube dan yuvalama köftesi imal görüntülerine bakabilirsiniz).
- daha sonra çorba kısmı için et ve nohutu düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlama sürecinden daha sonra, tencerenin altını açıyoruz ve içine yaptığımız köfteleri ek ederek 15 dk et-nohut-köfte üçlüsünü pişiriyoruz.
- ondan sonrasında terbiyesi için kabımızın içine yoğurt, 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı unu koyup düzgünce çırpıyoruz.
- Kaynayan tenceremizden terbiyemizin içine azar azar su ekliyoruz karıştırıyoruz bu süreci yoğurdumuz kesilmemesi için yapıyoruz bildiğiniz bir süreçtir.
- Daha sonda bu karışımı tenceremize azar azar akıtarak süratli hızlı karıştırıyoruz.
- Tuzunu ayarlayarak yemeğimiz 10 dk kadar kaynadıktan daha sonra tavamızda tereyağımızı eritip altını kapattıktan daha sonra içine nane ekliyoruz.
- sonrasındasında tenceremize döküyoruz. Altını kapatıyoruz.Muhteşem yuvalamamız hazır.