Gelin Pastası

Leila

Global Mod
Global Mod
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un (200ml)
Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt (400ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;

  • 5 bardak süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;

  • Çilek
  • Fındık
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. ondan sonrasında unu, kabartma tozunu ekleyip, 180 derece öncesinden ısınmış fırında pişirelim.
  2. Diğer taraftan kremşanti ve vanilya hariç materyalleri tencereye alıp, kısık ateşte pişirmeye başlayalım ve muhallebimiz göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  3. Uygun bir kaba süt ve şekeri alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuyan kekimizin üzerine kürdan yardımı ile delikler açalım ve sütü dökelim.
  4. Ilıyan muhallebimizin içerisine kremşantiyi ekleyip, mikser yardımı ile çırpalım. Kekimizin üzerine eşit ölçüde spatula yardımı ile dağıtalım.
  5. Hindistan cevizi döküp, üzerini çilek ve fındıkla süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirdikten daha sonra servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun????????
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı