Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gr margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 adet iri uzunluk elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Dilerseniz ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcınızı hazırlayın. Rendelenmiş elma, toz şekeri yapılmaz bir tavaya alın, suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. (tamamen suyunu çekip kıvam alsın,sulu kalırsa hamuru yumuşatır)
- Kavurduktan daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğuması için kenara alın.
- Hamur için derin bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ek edip yoğurma ya başlayın.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Portakal büyüklüğünde bir modül koparıp streç ile sarıp dondurucuya kaldırın.
- Kalan hamurunuzu yuvarlak borcama alın ve elinizle her yerine eşit gelecek biçimde yaydırın.
- Üzerine soğuyan elmalı harcınızı dökün ve yaydırın.
- Ardından donmuş olan hamurunuzu harcın her yerine gelecek biçimde rende ile rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- İlk sıcağı çıktıktan daha sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.