Güveç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram yağlı kuş başı et
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk patlıcan
- 1 adet küçük uzunluk kabak
- 1 adet orta uzunluk kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 adet sarımsak
- 1 adet domates
- 2 tane defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1,5 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçlerimizi iri iri doğrayalım.
- İlk evvel güvecimizi yağlayalım.
- daha sonra et ve sırasıyla zerzevatları koyalım.
- En son sarımsağı üzerine iri doğrandıktan koyalım
- Sosumuzu hazırlayıp üzerine dökelim alüminyum ile düzgünce kapatalım.
- Kapağında üzerine koyup ocağımıza alalım.
- Kısık ateşte 1,5-2 saat kadar denetimi pişirelim dikkat edelim ortada denetim kaide lezzeti enfes oldu kesinlikle tavsiye ederim