Güveç Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
4- 5 adet patates benim patatesler küçük olduğu için fazla kullandım
								- Yarım kilo kuşbaşı et
 - 1 adet büyük uzunluk soğan
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 su bardak su
 - 2 çorba kaşığı tereyağı
 - 1 avuç iç yağı
 - 2 adet kabak
 - 4- 5 adet patates
 - 3 adet yeşil biber
 - 3-4 adet kırmızı biber
 - 20 adet yeşil taze fasulye
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 
Not EkleTarifi Yazdır
4- 5 adet patates benim patatesler küçük olduğu için fazla kullandım
- Öncelikle soğanları yemeklik doğruyalım.
 - Güveç tenceresine tereyağı doğruyalım.
 - Üstüne yemeklik doğranan soğanları ek edelim sıra ile.
 - Önce etleri ondan sonrasında fasulyeyi ondan sonrasında kabak biber patates koyup iç yağı atalım.
 - İçine tat vermesi için ondan sonrasında yuvarlak biçimde kesilen domatesleri dizelim.
 - En üstüne ve bir bardak suya bir tatlı kaşığı salça bir tatlı kaşığı da biber salçası ekleyelim.
 - Baharatları ve üç çorba kaşığı yağı ekleyip karıştıralım ve güveç tenceresine hazırladığımız suyu dökelim ve üstünü yağlı kağıtlı aleminyum folyaya sarıp üstünü kapatalım.
 - 250 derece fırında bir buçuk saat pişirilir. Afiyet olsun ????????????.