Güveçte Mantar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Güveçte Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 400 gram kültür mantarı
- 3 adet sivri biber
- 5 çorba kaşığı domates rendesi
- Kâfi ölçüde tuz karabiber ve zeytinyağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya ince doğranmış olan sivri biberleri alalım, bir ölçü soteleyip, üzerine domates rendesini ek edip, soteleyelim.
- Yıkayıp, suyunu süzdüğünüz mantarları ortadan ikiye bölerek domatesli sosun içerisine ekleyip, tuz ve karabiberi de ek edip, kısık ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Son olarak pişen mantarları tek kişilik güveçlere hisse edip, üzerine bir çay kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede kaşar peyniri eriyip yavaşça kızarana kadar tutalım (Fırın tepsisine su koyup güveçleri bu tepsiye yerleştirelim bu biçimdece kaşar peyniri eriyip kızarırken yemeğimiz susuz kalmaz kurumasını engellemiş oluruz)
- Kaşar peyniri kızarınca fırından alıp, servis edelim. Afiyetler olsun.
Güveçte Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı