Güveçte Patlıcan Ortası Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 rendelenmiş soğan
- Ekmek içi
- Yarım demet maydanoz
- Tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- İsteğe bağlı 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağından az su
- Rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı dilim dilim keserek tuzlu suda bekletiyoruz.
- Köftelik harcımızı hazırlamak için bir kaba kıyma ,soğan ,ekmek içi ,sarımsak ,maydanoz ,yumurta ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz .
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp kızartıyoruz.
- Beklettiğimiz patlıcanları durulayıp kuruması için bezle fazla suyunu tamponlayarak alıyor ve epey karartmadan kızartıyoruz.
- Hadi hepsini birleştirelim! Patlıcanları + formuna getirip ortasına köftemizi koyup bohça yapıyoruz.
- Minik güveçlerimizin içine ne kadar sığarsa koyabiliriz benimkine 3 tane sığdı.
- Salçalı suyumuzu köftemizin üzerine birer kaşık koyarak üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip fırına atabiliriz
- Kaşar üzerinde eriyene kadar kalsın şimdiden afiyet olsun.