Güveçte Sebzeli Kaşarlı Mantar(Enfesss) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram mantar
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı bezelye (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantarlarımızı yıkayalım. Limonlu suda bekletelim.
- Ortadan ikiye kesip yarım ay formunda keselim.
- Uygun bi tavaya yada tencereye 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanı alıyoruz.
- Soğanımız yavaşça pembeleşince (yumuşayınca) üzerine biberleri koyuyoruz.
- Ocağımızı yüksek ateşte açalım ki mantarlarımız sulanmasın.
- Mantarlar suyunu salıp kavrulunca 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım.
- 1 tatlı kaşığı salça ekleyip 1_2 dakika kavuralım.
- Küp küp doğradığımız domateslerimizi ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip kapak kapatalım.
- Altını kısmayalım. Domatesler yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
- Baharatları ve tuzu ekleyelim.
- Ocaktan alıp var ise küçük güveçlerimize paylaştıralım. 4 küçük güveç çıkıyor.
- Üzerine kaşar dilimleri koyup önce ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar bekletiyoruz. (ben bu sefer tek güvecde yaptım).
- İsterseniz hiç fırına koymadan kaşarlı_yada kaşarsız pişirebilirsiniz.Afiyet olsun.