Harire Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı tepeleme tuzsuz tereyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı hariç tüm malzemeyi orta uzunluk tencereye alalım bir el çırpıcısıyla çırpalım, karıştıra karıştıra pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha pişirip, altını söndürüp, bir yemek kaşığı tereyağını koyup, eriyene kadar karıştırıp, çabucak kaselere boşaltalım.
- Üzerini istediğiniz gereçle süsleyebilirsiniz???????? ben meskende olan materyallerden koydum.
- Bir yarım saat daha sonra ılık ılık yiyebilirsiniz soğuk severseniz ılıyınca buzdolabına koyup, birkaç saat daha sonra soğuk soğuk yiyebilirsiniz afiyetle????.