Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- 2 paket kremşanti
- 2,5 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır.
- Yumurta ve şeker yeterlice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ evlenir çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, çırpılır, daha sonra irmik haşhaş eklenip, çırpılır.
- Yağlanmış kare borcama dökülür.
- 180 derece evvelde ısıtılmış fırına konur birinci 15 dk fırının kapağını açmayın kabarması için.
- Sıcak keke soğuk revani dökülür uygunca soğuması beklenir.
- Kremşanti ve süt çırpılır soğumaya bırakılır dilerseniz içerisine haşhaş da ekleyebilirsiniz.
- Üzerine kremşanti ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.