Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı haşhaş
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Biraz kaynadıktan daha sonra iki üç damla limon
- 2 paket krem şanti
- Fıstık
- Ceviz
- Hindistan cevizi
- Haşhaş
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle serbetimizi hazırlayıp 20 dk kaynattıktan daha sonra soğumaya bırakın.
- Keki için yumurtaları kırıp şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım,sonrasındasında yağ ve yoğurtu koyduktan daha sonra tekrar çırpalım.
- sonrasındasında kabartma tozu ,vanilya, irmik ,unu döküp tekrar çırpalım.
- En sonunda da haşhaşı ekleyip karıştırma sürecini tamamlayalım büyük uzunluk borcamın altını yağlayıp kek harcımızı döküp.
- 180 derece 20 dakikaya kadar pişirmeye bırakalım.
- En sonunda da krem şantiyi hazırlayıp buzlukta katılaşması için bırakalım.
- Kek hamuru piştikten daha sonra şerbeti soğuk kek sıcak olacak biçimde dökelim biraz dinlendirelim.
- Dinlendikten daha sonra da krem şantiyi üstüne döküp süslemeyi yapabilirsiniz.Herkese afiyet olsun.