Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt yahut süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 pk vanilya
- Hindistan cevizi
- Tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
- Yoğurdu ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 su bardağı un ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu eklemeye devam ediyoruz.
- Güzel bir kek kıvamı alınca rendelediğimiz havuç ve iri kıyım, tarçınla karıştırdığımız cevizleri ekliyoruz.
- Tüm harç birbirine karışana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Büyük uzunluk yuvarlak borcama yahut tıpkı boyutta öteki bir tepsiye yağ sürüp kek hamurunu döküyoruz.
- 180 derece fırında fanlı ayarda 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz fırından çıkınca kenara alıp muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
- Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
- Muhallebimiz kıvam alınca tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz.
- Tereyağı eriyince kekimize çatalla delikler açıp muhallebimizi döküyoruz.
- Muhallebi her tarafa eşit biçimde dağılınca üzerine birinci olarak hindistan cevizini daha sonra tarçını döküyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelince üzerine bir kapak kapatıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirdikten daha sonra servis ediyoruz.