Havuçlu Üzümlü Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Havuçlu Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1.5 su bardağı un
Havuçlu Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın sütü ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edin tarçın kabartma tozu ve vanilyayı son olarak da unu ekleyip çırpın.
  2. Rendelediğiniz havuç ve kuru üzümleri ek ederek bir kaşık yardımı ile karıştırın. ( kuru üzümleri bir tatlı kaşığı una bulayın ve fazla unu eleyin bu türlü kuru üzümler hamurunuzun tabanına çökme yapmaz).
  3. Arzu ederseniz ceviz ya da fındık kırığı da ekleyebilirsiniz.
  4. Yağladığınız kek kalıbına kek harcınızı ekleyin ve evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirin.
Havuçlu Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı