Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi: Her vakit optimist olmak zorundayız

RAM

New member
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi: Her vakit optimist olmak zorundayız
B&G İdare Konseyi Lideri Seydullah Nebati yeni iktisat modeli ve faiz ile ilgili yorumlarda bulundu.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre Seydullah Nebati, Merkez Bankası’nın yarınki toplantıyı pas geçmesi gerektiğini, birebir vakitte kanaatinin bir puanlık indirim olduğunu söylemiş oldu. Nebati, “Yarınki Merkez Bankası toplantısının fazlaca kıymetli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın bence pas geçmesi lazım lakin kanaatimce bir puan falan üzere bir indirim yapacaktır” dedi.

Seydullah Nebati şunları söylemiş oldu:

“Küçük bir aralığımız kaldı demişti. aslına bakarsan enflasyonun altında bir gerçek faizle ilerliyoruz. Kaldı ki piyasada faizler inmedi. Yalnızca kısa vadeli faizler indi”

Seydullah Nebati yeni iktisat modeline ait ise şunları söylemiş oldu:

“Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben hükümete güveniyorum. Ellerinde bu kadar data seti varken, Türkiye’nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben yanılgılı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Lakin anladığım kadarıyla kısa vadede güç olacak. Her vakit optimist olmak zorundayız”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.