Hazır Baklavalık Yufkadan Baklava

Leila

Global Mod
Global Mod
Hazır Baklavalık Yufkadan Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 2 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
Şerbeti için :

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazır Baklavalık Yufkadan Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa koyalım.
  2. Şeker eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
  3. Şerbet kaynayınca limon suyunu ek edip 15 dk orta ateşte pişirelim.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Tereyağını bir küçük tencerede eritelim.
  6. Paketteki yufkalardan 2 adet alıp tepsiye düz bir biçimde serelim.
  7. Yufkanın üzerine her yerine eşit olarak tereyağ sürelim.
  8. daha sonra üzerine 2 kat daha yufka serip yağlayalım.
  9. böyle paketteki yufkaların yarısını sıralayalım.
  10. Ceviz içini her yerine eşit olarak serpiştirelim.
  11. Üzerine bir daha 2 kat yufka ve tereyağ sürüp, yufkalar bitene kadar tıpkı süreci yapalım.
  12. En üste kalan tereyağını da sürüp baklavamızı istediğimiz biçimde dilimleyelim.
  13. 180 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  14. Fırından çıkarıp 15 dakika ılımasını bekleyelim.
  15. Oda sıcaklığında soğumuş olan şerbeti baklavamızın her yerine yavaşça gezdirelim.
  16. Üzerini açıkta bırakarak şerbeti güzelce çekmesini bekleyelim.
Nefis baklavamız hazır.

Önemli;

Şerbeti dökmedilk evvel düzgünce soğumuş bulunmasına dikkat edin ve baklava fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökmeyelim.

Hazır Baklavalık Yufkadan Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı