Hazır Puding İle Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket kakaolu puding
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (Tercih)
- 10 yemek kaşığı un
- Kuru üzüm yahut kırık fındık vs
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalıbınızı güzelce yağlayın. Muffin kalıpları haricinde baton yahut kare kalıpla da fazlaca hoş oluyor ????
- Şimdi yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. daha sonrası el çırpıcıyla karıştırılacak????
- Ben fıstık ezmesi, zeytinyağı kullandım siz ayçiçek yağı yahut fındık ezmesi vs kullanabilirsiniz. Şekeri ben az kullandım zira pudingin ortasında de şeker var fakat siz arttırabilirsiniz.
- Üstüne kuru üzün attım. Bunun yerine vişne, frambuaz, file badem yahut kırık fındık yahut ceviz yahut fıstık hatta çikolata damlacığı bile epeyce hoş olur. hiçbir şey koymasanız da olur ????
- Beyazlaşan yumurta harcına un hariç tüm gereçleri ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. Unu silme değil tepeleme kullandım
- Yağlanmış kalıba harcı paylaştırın. Ben 12 li muffin kalıplarına ikişer yemek kaşığı olarak paylaştırdım tam yetti????????????
- Üstüne kuru üzüm attım. Üzümleri hayli az içeri bastırın ki pişerken yanmasınlar
- 180 derece evvelde ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim. Lütfen burada siz fırın ayarınıza dikkat edin. 30. Dakikada yavaşça denetim edin tamamsa çıkarın değilse 5-10 dakika daha pişirin.
- Muffin kalıbında bu müddet yetiyor fakat baton kalıpta bilhassa orta kısmı denetim etmeden keki çıkarmayın lütfen
- İlk sıcağı çıkınca muffinleri servis tabağına dizin. Afiyet olsun ????????????????????