Hazır Puding İle Muffin

Leila

Global Mod
Global Mod
Hazır Puding İle Muffin Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket kakaolu puding
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (Tercih)
  • 10 yemek kaşığı un
Üstüne;

• Kuru üzüm yahut kırık fındık vs
Hazır Puding İle Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle kalıbınızı güzelce yağlayın. Muffin kalıpları haricinde baton yahut kare kalıpla da fazlaca hoş oluyor ????
  2. Şimdi yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. daha sonrası el çırpıcıyla karıştırılacak????
  3. Ben fıstık ezmesi, zeytinyağı kullandım siz ayçiçek yağı yahut fındık ezmesi vs kullanabilirsiniz. Şekeri ben az kullandım zira pudingin ortasında de şeker var fakat siz arttırabilirsiniz.
    ‼
  4. Üstüne kuru üzün attım. Bunun yerine vişne, frambuaz, file badem yahut kırık fındık yahut ceviz yahut fıstık hatta çikolata damlacığı bile epeyce hoş olur. hiçbir şey koymasanız da olur ????
  5. Beyazlaşan yumurta harcına un hariç tüm gereçleri ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. Unu silme değil tepeleme kullandım
    ‼
    Unu da tek seferde ekleyin ve yavaşça harca yedirin.
  6. Yağlanmış kalıba harcı paylaştırın. Ben 12 li muffin kalıplarına ikişer yemek kaşığı olarak paylaştırdım tam yetti????????????
  7. Üstüne kuru üzüm attım. Üzümleri hayli az içeri bastırın ki pişerken yanmasınlar
    ☺
  8. 180 derece evvelde ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim. Lütfen burada siz fırın ayarınıza dikkat edin. 30. Dakikada yavaşça denetim edin tamamsa çıkarın değilse 5-10 dakika daha pişirin.
  9. Muffin kalıbında bu müddet yetiyor fakat baton kalıpta bilhassa orta kısmı denetim etmeden keki çıkarmayın lütfen
    ‼
    ‼
    ‼
  10. İlk sıcağı çıkınca muffinleri servis tabağına dizin. Afiyet olsun ????????????????????
Hazır Puding İle Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı