Hazır Yufka İle Tam Kıvamında Burma Baklava

Leila

Global Mod
Global Mod
Hazır Yufka İle Tam Kıvamında Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 26 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • İnce çekilmiş fındık
Hazır Yufka İle Tam Kıvamında Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca orta ateşte 14-15 dk kadar kaynatalım.
  3. Kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Uygun bir tavada sağını hazırlamak için tereyağını alalım ve eritelim büsbütün eriyince sıvı yağı da ek edip karıştıralım. Şayet fazla köpük var ise süzgeçten geçirelim.
  5. Baklavamızı yapmaya başlayalım. Masanın üzerine 1 adet yufkayı alalım güzelce yağlayalım üzerine 1 adet daha yufka serelim onu da yağlayalım.
  6. Uzun tarafınca saracak biçimde yufkanın yarısına kadar fındık serelim ve merdane sayesinde ne hayli sıkı ne epey gevşek biçimde saralım.
  7. Kenarlarından ortaya hakikat sıkıştırıp merdaniçin çıkaralım ve tepsiye dizelim.
  8. Tüm yufkaları bu türlü yaparak tepsimizi dolduralım. (ben 13 adet yaptım yani 26 adet adet yufka kullandım).
  9. Tamamen bitince kalan yağımızı üzerleri güzelce gezdirelim isterseniz keserek pişirin isterseniz kesmeden.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk pişirelim.
  11. Pişince fırından alalım ve 7-8 dk bekleyelim birinci sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine gezdirelim.
  12. 1 saat büsbütün şerbeti çekip soğuyunca süsleyelim ve 2 saat bekletip servis edelim. Afiyet olsun ????.
Hazır Yufka İle Tam Kıvamında Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı