Hazır Yufka İle Tam Kıvamında Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 26 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
- 1 çay kaşığı vanilya
- İnce çekilmiş fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca orta ateşte 14-15 dk kadar kaynatalım.
- Kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Uygun bir tavada sağını hazırlamak için tereyağını alalım ve eritelim büsbütün eriyince sıvı yağı da ek edip karıştıralım. Şayet fazla köpük var ise süzgeçten geçirelim.
- Baklavamızı yapmaya başlayalım. Masanın üzerine 1 adet yufkayı alalım güzelce yağlayalım üzerine 1 adet daha yufka serelim onu da yağlayalım.
- Uzun tarafınca saracak biçimde yufkanın yarısına kadar fındık serelim ve merdane sayesinde ne hayli sıkı ne epey gevşek biçimde saralım.
- Kenarlarından ortaya hakikat sıkıştırıp merdaniçin çıkaralım ve tepsiye dizelim.
- Tüm yufkaları bu türlü yaparak tepsimizi dolduralım. (ben 13 adet yaptım yani 26 adet adet yufka kullandım).
- Tamamen bitince kalan yağımızı üzerleri güzelce gezdirelim isterseniz keserek pişirin isterseniz kesmeden.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk pişirelim.
- Pişince fırından alalım ve 7-8 dk bekleyelim birinci sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine gezdirelim.
- 1 saat büsbütün şerbeti çekip soğuyunca süsleyelim ve 2 saat bekletip servis edelim. Afiyet olsun ????.