Hindistan Cevizli Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket toz krem şanti
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
- sonrasındasında öbür gereçleri ekleyin.
- Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Kreması için süt, şeker,un ve nişastayı bir tencereye alın.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Kıvam alınca ocağı kapatın.
- Kremanın içerisine vanilya ve margarini ekleyin.
- Margarin eriyince toz krem şantiyi ekleyin,karıştırın.
- Kremayı sıcakken kekin üzerine dökün.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
- Ben çokça hindistan cevizi kullandım. Afiyet olsun.