Hürriyet müellifi Selvi’den iktisat eleştirisi: Bu siyasetin gerçek olduğunu düşünmüyorum

RAM

New member
Hürriyet müellifi Selvi’den iktisat eleştirisi: Bu siyasetin gerçek olduğunu düşünmüyorum
Hürriyet muharriri Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Merkez Bankası’nın faizi düşürme sonucunın akabinde uygulamaya sokulan yeni ekonomik politikayı eleştirdi.

İktidarın 3-4 ay ortasında iktisadın istikrara oturmasını hedeflediğini‘ söyleyen Selvi, şu tabirleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan daha evvel kendisini ziyaret eden iş kurulu üyelerine, halkın 2022’nin ikinci yarısından itibaren iktisattaki rahatlamayı hissedeceğini söylemişti. Erdoğan, kimsesizlerin kimsesi olduğu için onu Pınarhisar Cezaevi’ne attılar ancak bu millet onu Cumhurbaşkanı yaptı. Erdoğan, fakirin, yoksulun, fukaranın, dar gelirlinin refah seviyesini yükselttiği için şimdiye kadar girdiği tüm seçimleri kazandı. Fakat yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bu siyasetin gerçek olduğunu düşünmüyorum. Bu yeni siyaset halka acı reçete manasına gelir mi? Dilerim gelmez. Zira Türk siyasi hayatı vatandaşa acı reçete yazanlara ait örneklerle dolu.”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.