RAM
New member
Ihlamurun kilosu 500 liraya yükseldi
Kış aylarında daha hayli aranan ve grip üzere salgın hastalıklarda yıllar boyunca insanların kaynatıp hasta olan bireylere içirdiği ıhlamur, koronavirüs salgınının artmasının akabinde daha da tercih edilir bir hal aldı.
Kış ayları gelirken orta ara hasta olduğunda da destekli biçimde ıhlamurun içilmesinin gerektiğini lisana getiren aktar Metin Karaca, “Ihlamur fiyatları yöreden yöreye değişir. Türkiye’de benim bildiğim ıhlamur Artvin dağları, Erzurum dağları ve Yalova dağlarında olur. Adana’da da ıhlamur hoş olur. Ihlamurun hoş olduğunu anlamak için ıhlamura bakmamız gerekir. Ihlamuru doğal kurutanlar vardır, rengi yeşil üzere tatlı bir yeşil renginde olur. Paketin ortasında fazla çiçekleri çalınamamıştır. Öbür bir Ihlamur ise, file versin diye güneşte kurutulanı vardır. Rengi de biraz daha siyah üzeredir. Çiçekleri de azdır. Ihlamurun birde çiçek cinsi vardır. Bu ıhlamurda yüzde 1 yaprak olabilir. Çiçek ıhlamur ise altın sarısı üzere bir rengi olur. Barış Manço’nun müziğinde geçtiği üzere nane limon karışık misali üzere. Ihlamura bir tane tarçın atarsanız insanın balgamını sökebilir. Tarçını kullanmakta yarar var. Zencefil vardır antibiyotik üzeredir. Zerdeçal vardır soğuk havalarda yahut hasta olduğu vakit kuvvet verir, bağışıklığı yükseltir. Havlıcan bizim yöremizin vazgeçilmez bitkisidir. Bu bitkilerden demliğe atarak içmek faydalıdır. Ihlamurun en hoşu kış gelirken orta ara içmektir. Hasta olduktan daha sonra biraz daha destekle birlikte içmek gerekir” biçiminde konuştu.
Bu yıl satışlarının geçen yıla oranla daha âlâ bir düzeyde seyrettiğini söz eden Karaca, “Bu Korona son olaylarda çoklukla grip üzere geçirtiyor. O yüzden az öksüren biri grip üzere Korona geçiriyor. Bu sene satışlarımız âlâ idi ancak geçen sene ise satışlarımız epeyce berbattı. Geçen sene Korona hayli olduğundan dolayı geçen sene hastalık olduğu vakit daha epey tabip denetimleri altındaydık. Bu sene etki azaldı, biraz da maskeyi çıkarttık mı artık yani gripte olsak bulaşıyor. Geçen sene grip bulaşmıyordu zira herkes maske takıyordu, uzaklığını koruyordu, kurallara daha hoş uyuyorduk. Bu sene biraz gevşedik ve özgür olunca Korona yok üzere takılıyoruz. Ama grip süratli bulaşıyor. Bu sefer küçük bir yerin ortasında 50-60 kişi oluyor ben çok üzülüyorum. Bu sene o yüzden satışlarımız arttı” tabirlerini kullandı.
Ihlamur çiçeğinin kilosunun fiyatı 500 TL
Ihlamurun 500 TL’ye kadar fiyatının çıktığını hatırlatan Metin Karaca, “Ihlamurun benim beğendiğimin kilosu 200 TL ile 300 TL ortası. Biraz güneşte kurutulmuş olanı ise 100 TL civarındadır. Çiçeğinin fiyatı ise 500 TL” dedi.
‘Kış aylarının vazgeçilmezi’
Ihlamurun kendisi için kış aylarının vazgeçilmesi olduğunu söyleyen Gülde Koçal, “Ihlamuru severek içiyorum, beğeniyorum. Teyzem beni zorla ıhlamur içirse de şuan alıştım ve hoş geliyor. Bilhassa balla karıştırınca gerçekten çok hoş oluyor. Kış aylarında vazgeçilmezdir. Ihlamur çayımız her vakit birinci o tercih edilir. Griplerde hastalıklarda gerçekten çok uygun geliyor herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Haber Sitelerinden Alıntıdır.
Kış aylarında daha hayli aranan ve grip üzere salgın hastalıklarda yıllar boyunca insanların kaynatıp hasta olan bireylere içirdiği ıhlamur, koronavirüs salgınının artmasının akabinde daha da tercih edilir bir hal aldı.
Kış ayları gelirken orta ara hasta olduğunda da destekli biçimde ıhlamurun içilmesinin gerektiğini lisana getiren aktar Metin Karaca, “Ihlamur fiyatları yöreden yöreye değişir. Türkiye’de benim bildiğim ıhlamur Artvin dağları, Erzurum dağları ve Yalova dağlarında olur. Adana’da da ıhlamur hoş olur. Ihlamurun hoş olduğunu anlamak için ıhlamura bakmamız gerekir. Ihlamuru doğal kurutanlar vardır, rengi yeşil üzere tatlı bir yeşil renginde olur. Paketin ortasında fazla çiçekleri çalınamamıştır. Öbür bir Ihlamur ise, file versin diye güneşte kurutulanı vardır. Rengi de biraz daha siyah üzeredir. Çiçekleri de azdır. Ihlamurun birde çiçek cinsi vardır. Bu ıhlamurda yüzde 1 yaprak olabilir. Çiçek ıhlamur ise altın sarısı üzere bir rengi olur. Barış Manço’nun müziğinde geçtiği üzere nane limon karışık misali üzere. Ihlamura bir tane tarçın atarsanız insanın balgamını sökebilir. Tarçını kullanmakta yarar var. Zencefil vardır antibiyotik üzeredir. Zerdeçal vardır soğuk havalarda yahut hasta olduğu vakit kuvvet verir, bağışıklığı yükseltir. Havlıcan bizim yöremizin vazgeçilmez bitkisidir. Bu bitkilerden demliğe atarak içmek faydalıdır. Ihlamurun en hoşu kış gelirken orta ara içmektir. Hasta olduktan daha sonra biraz daha destekle birlikte içmek gerekir” biçiminde konuştu.
Bu yıl satışlarının geçen yıla oranla daha âlâ bir düzeyde seyrettiğini söz eden Karaca, “Bu Korona son olaylarda çoklukla grip üzere geçirtiyor. O yüzden az öksüren biri grip üzere Korona geçiriyor. Bu sene satışlarımız âlâ idi ancak geçen sene ise satışlarımız epeyce berbattı. Geçen sene Korona hayli olduğundan dolayı geçen sene hastalık olduğu vakit daha epey tabip denetimleri altındaydık. Bu sene etki azaldı, biraz da maskeyi çıkarttık mı artık yani gripte olsak bulaşıyor. Geçen sene grip bulaşmıyordu zira herkes maske takıyordu, uzaklığını koruyordu, kurallara daha hoş uyuyorduk. Bu sene biraz gevşedik ve özgür olunca Korona yok üzere takılıyoruz. Ama grip süratli bulaşıyor. Bu sefer küçük bir yerin ortasında 50-60 kişi oluyor ben çok üzülüyorum. Bu sene o yüzden satışlarımız arttı” tabirlerini kullandı.
Ihlamur çiçeğinin kilosunun fiyatı 500 TL
Ihlamurun 500 TL’ye kadar fiyatının çıktığını hatırlatan Metin Karaca, “Ihlamurun benim beğendiğimin kilosu 200 TL ile 300 TL ortası. Biraz güneşte kurutulmuş olanı ise 100 TL civarındadır. Çiçeğinin fiyatı ise 500 TL” dedi.
‘Kış aylarının vazgeçilmezi’
Ihlamurun kendisi için kış aylarının vazgeçilmesi olduğunu söyleyen Gülde Koçal, “Ihlamuru severek içiyorum, beğeniyorum. Teyzem beni zorla ıhlamur içirse de şuan alıştım ve hoş geliyor. Bilhassa balla karıştırınca gerçekten çok hoş oluyor. Kış aylarında vazgeçilmezdir. Ihlamur çayımız her vakit birinci o tercih edilir. Griplerde hastalıklarda gerçekten çok uygun geliyor herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Haber Sitelerinden Alıntıdır.