İki Renkli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Sade kısmı için;
Not EkleTanımı Yazdır
İki Renkli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sade kısmı için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 su bardağı pepeçura /vişne suyu/ meyve suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker (arttırıp azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Petibör/ bebe bisküvisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerede süt, şeker ,un ve nişasta yeterlice çırpılır.
- ondan sonrasında orta ateşe koyulur ve hayli geçmeden vanilyası da eklenir. Karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Kaynamaya yakın margarin yahut tereyağ eklenir ve muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
- Öbür yanda bisküviler rondodan çekilir ve kaselere hisse edilir.
- Üzerine biraz muhallebi dökülür.
- İsteğe bağlı ortasına bisküvi yeniden konulabilir.
- En üstüne de meyve suyu, nişasta ve şeker karıştırılarak muhallebi elde edilir.
- Soğuyunca kaselere dökülür.
- Üzeri istenilen biçimde süslenir.
İki Renkli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı