İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 5 adet patlıcan
 - 2 adet orta uzunluk domates
 - 1 adet kapya biber
 - 5 adet sivri biber
 - 3 adet orta uzunluk soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 1 kaşık nar ekşisi
 - Tuz, karabiber ve zeytinyağı
 
- Maydanoz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletip kızartalım.
 - Soğanı zeytinyağında renk alana dek soteleyelim.
 - Küp küp doğranmış biberleri domatesleri ve sarımsağı ekleyelim.
 - Baharatları ve nar ekşisini ekleyip pişmeye bırakalım.
 - Patlıcanları ortalarından bölerek hazırladığımız harçla dolduralım ve üzerlerine az ölçüde zeytinyağı gezdirip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim.
 - Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edelim. Afiyet olsun.