Manzarası Tadı Şahane Kivili Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 büyük çay bardağı ıspanak püresi (Su ile haşlanıp robottan çekilecek)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı nişasta
- 2.5 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tane haşhaş
- 1 paket kremşanti
- 3 tane kivi (İnce dilimlenmiş)
- 1 paket kivili jöle
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpalım. Daha sora sıvı yağ ıspanak püresi ve suyu ek edip karıştıralım.
- Un, nişasta, kabartma tozu, vanilyayı katıp, karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru dökelim evvelinde ısıtılmış 180 derecede pişirelim kürdan testi yapıp çıkaralım.
- Birinci sıcaklığı çıkınca sütü kekin her yerine gelecek biçimde dökelim.
- Kreması için tencereye sütü alalım içine nişasta şeker, un ve yumurta katıp karıştıralım.
- Daima karıştırarak kremayı pişirelim kaynamaya yakın tereyağını ek edip 1-2 dakika kaynatıp, ocaktan alalım.
- Ilıyan kremaya kremşanti ek edi,p güzelce karıştıralım içene haşhaşı ek edelim. Kekin üzerin kremayı sürelim.
- Kivili jöleyi üstündeki tarife bakılırsa hazırlayalım.
- Kekin üzerine yarısından az kısmını dökelim ince dilimlediğimiz kivileri jölenin üstüne dizelim. Kalan jöleyi kivilerin üstünden döküp, her tarafına yayalım.
- 4-5 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.