İncirli Muhallebili Tatlı (Tam Ölçülü Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6-7 adet kuru incir
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) paket krem şanti
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kaşığı granül kahve ( üçü bir ortada kullandım )
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirleri yumuşaması için 10-15 dk ılık suda bekletin.
- Kurulayıp minik minik doğrayın.
- Yumurta şeker ve vanilini çırpma kabına alın. 4-5 dk köpük köpük olana kadar çırpın.
- Diğer materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Borcamın tabanı yağlanır. (kenarları yağlamayalım ki daha rahat tutunup kabarsın. ) 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk pişirilir.
- Krema için süt şeker un ve nişasta uygun bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
- Fokurdayınca altı kısılır ve vanilin eklenip kapatılır.
- İlk sıcağı geçince krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
- Kahve ve şeker ılık suda çözdürülür.
- Pişen kekin birinci sıcağı geçince kürdanla delikler açılır ve kahveli su gezdirilir bu türlü daha yeterli çekiyor.
- Üzerine muhallebi eşit biçimde yayılır ve soğumaya bırakılır.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Servistilk evvel hindistan cevizi serpiştirilir ve dilediğiniz biçimde servis yapılır. Afiyet olsun ????.