İngiliz Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Un markasına nazaran değişebilir dikkatli ekleyelim)
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca mikserle 5dk köpük köpük kremsi kıvama gelesiye kadar çırpalım. daha sonra sırasıyla başka materyalleri ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
- Büyük uzunluk borcamı yağlayalım harcımızı dökelim evvelde ısıttığımız 180 derece fırında 20 25dk pişirelim bu ortada sosumuzu hazırlayalım sütün içine kakao ve şekeri ekleyip, güzelce çırpalım.
- daha sonra fırından çıkan kekimizi soğuyunca istediğimiz modelde keselim. İster üçgen isterseniz benim üzere ufak kare kare kesebilirsiniz.
- Önce kekimizin kenarlarını sosa, daha sonra hindistan cevizine bulayıp ,servis tabağına dizelim afiyet olsun ????.