İpek Kremasıyla Kup Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 fincan un (Türk kahvesi fincanı)
- 10 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz kremşanti
- 300 gram labne peyniri
- 1 paket kesi lisanı bisküvi
- 2 su bardağı su
- 1 tepeleme yemek kaşığı nescafe
- 1 raylı kaşığı toz şeker
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar evvela sütün,tamamını bir tencereye alıp sütümü ılıttım.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri çırpıcıyla rengi açılana kadar çırptım.
- İçine unu ek edip çırpmaya devam ettim. (kıvamı sert olucak tasa etmeyin,süt ile açılacak)ısınmış olan sütten 1 kepçe alıp karışımı incelttim.
- İnceltmiş olduğum karışımı ocağın altını açıp tenceredeki sütüme yavaş yavaş döküp süratlice çırpıp kıvam alıp kaynamasını sağladım.
- Kaynayınca 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alıp içine vanilin ekleyip karıştırdım. Soğumaya bıraktım. (arada toplanmaması için çırpın)
- Soğuyunca içine kremşanti döküp,blendırın yüksek ayarında tekrar çırptım.
- Akabinde labne peynirini ekleyip tekrar çırptım. (labnenin altından çıkan suyu kullanmayın)
- Ardından bir kasede su,nescafe ve şekeri karıştırdım.
- Kaselerimin en alt kısmına kremadan biraz koydum.
- Üzerine ikiye bölüp,nescafeli, suya batırmış olduğum kedi lisanlarını yerleştirip üzerine krema koyup kedi lisanlarının üzerini kapattım.
- Son olarak üzerine kakao ekleyip, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yaptım.