İpek Kremasıyla Kup Tiramisu

Leila

Global Mod
Global Mod
İpek Kremasıyla Kup Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 fincan un (Türk kahvesi fincanı)
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz kremşanti
  • 300 gram labne peyniri
  • 1 paket kesi lisanı bisküvi
  • 2 su bardağı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nescafe
  • 1 raylı kaşığı toz şeker
Üzeri için ;

  • Kakao
İpek Kremasıyla Kup Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhabalar evvela sütün,tamamını bir tencereye alıp sütümü ılıttım.
  2. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri çırpıcıyla rengi açılana kadar çırptım.
  3. İçine unu ek edip çırpmaya devam ettim. (kıvamı sert olucak tasa etmeyin,süt ile açılacak)ısınmış olan sütten 1 kepçe alıp karışımı incelttim.
  4. İnceltmiş olduğum karışımı ocağın altını açıp tenceredeki sütüme yavaş yavaş döküp süratlice çırpıp kıvam alıp kaynamasını sağladım.
  5. Kaynayınca 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alıp içine vanilin ekleyip karıştırdım. Soğumaya bıraktım. (arada toplanmaması için çırpın)
  6. Soğuyunca içine kremşanti döküp,blendırın yüksek ayarında tekrar çırptım.
  7. Akabinde labne peynirini ekleyip tekrar çırptım. (labnenin altından çıkan suyu kullanmayın)
  8. Ardından bir kasede su,nescafe ve şekeri karıştırdım.
  9. Kaselerimin en alt kısmına kremadan biraz koydum.
  10. Üzerine ikiye bölüp,nescafeli, suya batırmış olduğum kedi lisanlarını yerleştirip üzerine krema koyup kedi lisanlarının üzerini kapattım.
  11. Son olarak üzerine kakao ekleyip, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yaptım.
İpek Kremasıyla Kup Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı