İrmikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt irmik şeker ve hindistan cevizini tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
- Vanilyayı ekleyip 1 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan daha sonra bor cama döküp soğumasını bekliyoruz.
- Üzeri için 1 paket kremayı sos tenceresi yahut cezvede eritip (fazlaca süratli kıvamı değişiyor ben bim’in kremasını kullanıyorum ) çikolatayı ekliyoruz yaklaşık 1 dakika kadar altı açık kalıyor kapatıp karıştırarak çikolatanın erimesini sağlıyoruz.
- Pastamız oda sıcaklığına geldiğinde çikolata sosumuzu döküp dolapta 2 3 saat beklettikten daha sonra servise hazır hale geliyor ????Not; isterseniz üzerine hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????.