İrmikli Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 3-3,5 su bardağı un
- 1-2 su bardağı irmik
- Kelebek ceviz
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için;şeker ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca limon suyunu ek edelim.
- 5 dk daha kaynadıktan daha sonra ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
- Hamuru için bütün gereçleri sırayla ekleyip karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyerek kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım.
- Elimizde yuvarlayarak hafifçeçe bastıralım ve irmiğe batıralım.
- Bir bıçak sayesinde çapraz çizgiler oluşturalım.
- Son olarak üzerlerine ceviz koyalım.
- 175° fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim.
- 1 gece dinlendirelim. (aceleyse min. 3-4 saat) afiyet olsun.