İrmikli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 200 gram sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmik ve şekeri bir tencereye alın. Sütü de ekleyip ocağa alın. Yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Göz göz olunca tereyağ ekleyip, altını kapatın. Vanilyayı da ekleyip karıştırın.
- Tart kalıbını suyla ıslatın. Karışımı dökün. Dinlenmesi için dolaba kaldırın. 2 saat kadar dinlendirin.
- daha sonra ganajı yapın. Kremayı bir sos tavasına alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Lakin kaynatmadan altını kapatın. Çikolataları ekleyip yine karıştırın. Çikolata büsbütün erisin.
- daha sonra tart kalıbındakini servis tabağına aksi çevirip alın. Ortasına ganajı dökün.
- Dilediğiniz üzere süsleyip, dolaba alın 3-4 saat daha dinlendirin. Afiyet olsun.