Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak)

Leila

Global Mod
Global Mod
Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak) Tanımı İçin Gereçler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Şekeriniz güzelce eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz daha sonrasında un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve kekimizi hazırlıyoruz.
  3. Fırınınızı 180 derece fırında ısıtıyoruz, kalıbımızı güzelce yağlıyoruz ve kekimizi kalıba döküp fırına veriyoruz.
  4. Bu sırada çabucak sosumuzun materyallerini ocağa alıp kaynayana kadar güzelce karıştırıyoruz. Kekimizin üzerine sıcak sos dökeceğiz.
  5. Kekimizi kürdan denetimi yaparak denetimli bir biçimde pişirip fırından alıyoruz.
  6. Çabucak kekimizi kalıptan çıkıp çıkmadığını denetim ediyoruz ve çıktıysa geri kalıba yerleştirip sosu büsbütün çekebilmesi için kürdanla her yerini deliyoruz.
  7. Sosumuzu döküyoruz bu türlü 1-2 saat beklerse tüm sosu çekiyor. daha sonrasında ıpıslak mükemmel bir kek ziyafeti çekiyoruz. Afiyet olsun.
Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı