Islak Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
Sosu için:

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Çilek
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir yoğurma kabında şeker ve yumurtayı mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından sırası ile süt, sıvı yağ̆, kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yahut tahta kaşıkla karıştıralım.
  4. Borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
  5. O sırada sosunu hazırlayalım.
  6. Süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu uygun bir tencereye alalım 2-3 taşım kaynatalım ve ocaktan alarak üstünü kapatalım.
  7. Kekimizi fırından çıkartalım birinci sıcaklığı geçince kürdan yahut çatal ile delikler açalım sosu üstüne dökelim.
  8. Buzdolabında 2 saat bekledikten daha sonra süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun ????.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı