Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ne fazlaca katı ne fazlaca cıvık)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Ardından un,kakao,süt,sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim ve çırpmaya devam.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım.
- Sos için tüm materyalleri tencereye koyup güzelce karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk pişirelim.
- Kekin birinci sıcaklığından daha sonra keki bölelim sıcak sosu kekin üzerine dökelim.
- Kek soğuyunca servis edebilirsiniz.