Islak Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ne fazlaca katı ne fazlaca cıvık)
Sos için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Not:bardağım standart 250 ml lik bardak.


Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  2. Ardından un,kakao,süt,sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim ve çırpmaya devam.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayalım.
  4. Sos için tüm materyalleri tencereye koyup güzelce karıştıralım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk pişirelim.
  6. Kekin birinci sıcaklığından daha sonra keki bölelim sıcak sosu kekin üzerine dökelim.
  7. Kek soğuyunca servis edebilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı