Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 şu bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda 2 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpürtünceye kadar mixerle çırpalım.
- Çırptıktan daha sonra 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip yeniden çırpın.
- Son olarak 1,5 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,2 su bardağı un ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- ondan sonrasında kekinizi öncesinden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
- Sosu için; evvel 1,5 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker,2 yemek kaşığı kakao ekleyip ocakta karıştırın.
- Keki fırından alıp, 10 dk bekleyin ve sosunu üzerine dökün 1-2saat buzdolabında bekletin ıslak kekiniz hazır. ????