Ispanak Borani

celeron

Global Mod
Global Mod
Ispanak Borani Tanımı İçin Malzemeler

  • ½ (yarım) kg ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kase yoğurt
  • ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş sarımsak)
  • Tuz
Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • ½ (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ½ (yarım) tatlı kaşığı nane
Ispanak Borani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Geniş bir tava ısıtılarak yağlar eklenir ve evvel piyazlık doğranmış soğanlar, çabucak sonrasında sarımsak sotelenir.
  2. Üzerine yeterlice yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanaklar eklenerek suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  3. Ocaktan alınarak ılımaya bırakılır.
  4. Bir kase içerisinde yoğurt ve tuz düzgünce karıştırılır.
  5. Üzerine ıspanak ek edilerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir.
  6. Sosu için; küçük bir cezvede tereyağ eritilir. Baharatlar eklenerek birkaç dk ısıtılır ve ıspanağın üstüne gezdirilir.Afiyet olsun????.
Ispanak Borani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı