Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
 - 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
 - Sıvı yağ
 - 1 adet yumurta
 - 200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
 - 1 tatlı çay kaşığı tuz
 
- 1.5 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir tavada sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
 - Soğan pembeleştikten daha sonra yıkanmış, doğranmış ıspanakları da ekleyin.
 - Tuzunu, koyduktan daha sonra ıspanakları orta ateşte kavurun ve piştikten daha sonra ocaktan alıp başka bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.
 - Soğuyan ıspanak harcının üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın.
 - Borcam yahut uygun bir tepsiye yayın ıspanağı.
 - Beşamel sos için, bir sos tenceresinde un ve yağı, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
 - Sütü de ek ettikten daha sonra topaklanmaması için daima olarak çırparak yoğunlaşana kadar pişirin.
 - Beşamel sosu ıspanaklı harcın üzerine ekleyin.
 - Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sevdiklerinizle bir arada afiyetle tüketin. 
	
	
		
		
	
	.