Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 kg ıspanak
 - 1 orta uzunluk soğan (ince piyazlık doğranmış)
 - 1 orta uzunluk patates rendesi
 - 1 orta uzunluk havuç rendesi
 - 2 diş sarımsak rendesi
 - 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (80 gr)
 - 3 adet yumurta
 - Yarım su bardağı mısır unu (100 ml)
 - Yarım su bardağı un (100 ml)
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1,5 çay kaşığı tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşladım.
 - Süzerek soğuk sudan geçirdim. İnce ince doğradım.
 - Avuç ortasında sıkıp fazla suyunu süzerek kenara aldım.
 - Soğanı ince ince piyazlık doğrayıp bir çay kaşığı tuz ile ovarak çıkan suyunu süzdüm.
 - Akabinde patatesi rendeleyip avuç ortasında sıkarak fazla suyunu süzdüm.
 - Havucu, sarımsağı, kaşar peynirini rendeledim.
 - Karıştırma kabına yumurtaları alarak çırptım.
 - Mısır unu ve un ekleyip yeniden çırptım.
 - Üzerine zerzevatları, kaşar peyniri, tuz ve baharatlarını ekleyip düzgünce karıştırdım.
 - Tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıttım.
 - Hazırladığım harçtan bir dolu yemek kaşığı alıp tavaya koydum.
 - Üzerine hafifçeçe bastırıp biçim verdim.
 - Artlı önlü güzelce kızarttım.
 - Ocağı biraz kıstım denetimli olarak pişirdim.
 - Kızaran ıspanak köftelerini havlu peçete serili servis tabağına aldım.
 - Yoğurt eşliğinde servis ettim.
 
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı