Ispanaklı Kıymalı Patatesli Fırın Yemeği (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet büyük uzunluk patates
- Tuz
- Sıvı yağ
- 250 gr kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 400 gr ıspanak
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
- Kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi soyup dilimleyin.
- Borcama dizin üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
- Bu ortada ıspanaklı harcı hazırlayın.
- Bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edip kavurun.
- Üzerine sarımsak ekleyip karıştırın.
- Salçayı da ekleyip karıştırın.
- Temizlenip yemeklik doğranmış ıspanakları ekleyip kapağı kapatın.
- Suyunu salınca karıştırın biraz daha pişirip ocaktan alın.
- Pişen patatesleri fırından çıkarıp üzerine ıspanaklı harcı döküp yayın.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri koyup toz kırmızı biber serpin.
- 180 derece fırında 25-30 dakika kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dilimleyip servis yapın.