Ispanaklı Muhallebili Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket valinya
- 1 paket kapartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 5-6 tane ıspanak
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday nişastası kullandım)
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Daha evvel temizlemiş olduğumuz ıspanakları robota koyalım.
- 1 çay bardağı süt ek edip robottan geçirelim.
- çabucak sonrasında yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ ek edip yeniden çırpalım.
- Ispanak püremizi ve un ek edip çırpdıktan daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ek edip çırpalım yağlanmış tart kalıbına döküp pişirelim.
- Muhallebisini hazırlamak için tencereye tüm materyalleri ekleyip pişirelim.
- Pişen kekimizin üzerine muhallebiyi dökelim.
- Üzerine hindistan cevizi serpip servise hazır.