Ispanaklı Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 kg ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 250 gr mantar
- 3- 4 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kasığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tereyağında unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş çırparak ekliyoruz tuz ve karabiberini atıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bi tencerede soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- sonrasındasında mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Üstüne yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekliyoruz hafifçeçe ölene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra beşamel sosla ıspanağı karıştırıyoruz suyu var ise süzüyoruz.
Büyük kare borcam kullandım şayet yuvarlak var ise oda olur. - Borcamın altına patatesleri yuvarlak yaklaşık 2 cm kalınlığında kesip yerleştiriyoruz.
- Üstüne ıspanakları ekliyoruz .
- 15 dk 180 drece fırında on pişirme yapıyoruz.
- Son olarak kaşarları üzerine atıp eriyip yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.