İstanbul’da sıhhat ocağında hemşire ve hekimlere taarruz tezi

Samuag

New member
İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi İnönü Mahallesi’nde bulunan 15 No’lu Aile Sıhhat Merkezi’ne giden H.H.G. argümana nazaran, önüne öteki bir kişinin geçtiğini öne sürerek tabiplerle tartışmaya başladı.

Saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, tartışma sırasında H.H.G.’nin hekim Bilgehan Yüksel’in boynunu sıkıp parmağını kırarken öteki hekim Melda Parmaksız’a da hakaret ettiği öne sürüldü.

Zanlının hemşire Nebahat Bekçi’yi de iterek yere düşürdüğü açıklandı.

“BOĞAZIMI SIKTI, ELİMİ TUTUP KIVIRDI, KOLUMU SIKTI”

Saldırıya uğrayan ve şikayetçi olan Aile Doktoru Hekim Bilgehan Yüksel, kelam konusu hastanın vazifeli olduğu sıhhat ocağına kayıtlı olmadığını söylemiş oldu.

”Herkes kendi aile doktoruna gitmeli ve tedavisini orada yaptırmalıdır” diyen Yüksel, yaşananları şöyleki anlattı:

”Bu kişi sıra aletinden sırasını alıyor, daha sonrasında kendisini önüne öbür bir kişi sistem tarafınca geçiriliyor. Bu kişi ise sıra tekrar kendisine geldiğinde içeriye giriyor ve hekim hanıma bağırıyor. Biz de bu sesleri duyduk başka doktor arkadaş ve hemşirelerle birlikte yanına gittik.

Biz yanına gidince daha da sonlandı. O sırada ben kendisine, bizim hastamız olmadığını, buraya yakın bir sıhhat ocağına kayıtlı olduğunu söylemiş oldum. Bunu duyar duymaz uygunca sonlandı ve boğazımı sıktı, elimi tutup kıvırdı, kolumu sıktı. Hastaneye gidip darp raporu almaya gittiğimde parmağımın kırıldığını öğrendim. çabucak sonrasında gidip şikayette bulunduk.”

“BU MESLEKTEN BÜSBÜTÜN SOĞUDUM”

Bilgehan Yüksel, H.H.G.’nin kendisine küfür ettiğini belirterek ”Seni ve meskenini biliyorum. Bir alt sokakta oturuyorsun ben sana yapacağımı bilmiyorum. Bu iş burada bitmedi” diyerek tehditte bulunduğunu söylemiş oldu.

”Bu meslekten büsbütün soğudum, yapmak istemiyorum” diyen Yüksel şöyleki devam etti:

”MELDA HOCAYA SALDIRDI, NEBAHAT HEMŞİREYİ YERE İTTİ”

”Bu mevzuda gerekli makamlarca gereğinin yapılması lazım. Melda hocaya hakaret etti ve saldırdı, hemşire Nebahat Hanım hasta kişi tarafınca yere itildi. Benim de parmağımı kırıp boynuma sarıldı ve boğazımı sıktı.”

“DEFALARCA LİSANA GETİRDİK BİR YASA BEKLİYORUZ”

İstanbul Aile Hekimliği Derneği İdare Konseyi Üyesi Hekim Selçuk Yılmaz da, “Bir çalışmanın temel hakkı olan inançlı çalışma ortamının sağlanması bir an evvel bizler için, sıhhat çalışmaları ve doktorlar için kıymetlidir. Tekraren lisana getirdik bir yasa bekliyoruz. Bu şiddetin bir an evvel sona ermesini istiyoruz” diye konuştu.