“Jesus’la çalışmak ayrıcalıklı”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Lincoln Henrique, teknik yönetici Jorge Jesus ile çalışacağı için kendisini ayrıcalıklı hissettiğini söylemiş oldu.
Kulüp televizyonunda katıldığı programda soruları yanıtlayan Lincoln Henrique, “Burada olduğum fazlaca memnunum. Bu fırsat bana verildiği için minnettarım. Büyük bir kulübü temsil edecek olduğum için epeyce memnunum. Ekip arkadaşlarıma, hocamıza ve kendime fazlaca güveniyorum. Bu dönem amaçlarımıza ulaşabilmek için epey çalışacağız.” tabirlerini kullandı.
Fenerbahçe’de kendini meskeninde üzere hissettiğini belirten Brezilyalı futbolcu, transfer süreci hakkında, “Beni isteyen öteki kadrolar da vardı lakin ben Fenerbahçe’den teklif geldiğini duyar duymaz buraya gelmek istedim. Türkiye’ye daha evvel gelmiştim ve burada başarılı bir dönem geçirmiştim. O dönemin akabinde Fenerbahçe üzere büyük bir grupta oynamak isterdim. bu biçimde mümkün olmadı fakat ben çalışmalarımı en yeterli biçimde devam ettirdim ve bugün bunun karşılığını aldım. Âlâ çalışmalarımın karşılığında buraya geldim. Çok memnunum.” halinde konuştu.

“Her oyuncudan en güzelini çıkaran bir hoca”
Fenerbahçe’nin Portekizli teknik yöneticisi Jorge Jesus ile transferindilk evvel konuştuğunu aktaran Lincoln Henrique, şunları kaydetti:
“aslına bakarsan daha evvel ona karşı oynamıştım. Jesus’la çalışacağım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bu grupta her insanın o denli hissettiğini düşünüyorum bu biçimde bir hocayla çalışma imkanımız olduğu için. Hakikaten oyuncudan en uygununu çıkartan bir hoca kendisi. Herkesten tıpkı şeyi istiyor. Hakikaten mükemmel bir insan, olağanüstü bir teknik yönetici. Hiç kuşku yok ki onunla bu dönemimiz hoş geçecek. Onun futbol ömründe ayrıntılar epey kıymetli. Her vakit ayrıntılar fark oluşturur. O yüzden bu biçimde bir hocayla çalışıyor olmaktan dolayı memnun olmamız gerekiyor. Kendisi ayrıntılara hayli ehemmiyet veriyor. bilgileri daima bize açıklıyor. Neredeyse mükemmeliyetçi. Oyuncunun ortasından sürekli en düzgününü çıkarmaya çalışıyor. Hiç kuşku yok ki bu türlü muvaffakiyet gelecektir.”
Brezilyalı oyuncu, özellikleri hakkında ise “Ofansif bir orta saha oyuncusuyum. Pas ve şut özelliğimin güzel olduğunu düşünüyorum. Bedenimi âlâ kullandığımı, fizikî manada uygun olduğumu düşünüyorum. Kendimi anlatmayı beceremem, ekseriyetle alanda göstermeyi tercih ederim. Olağan ki eksik taraflarım var ancak bunları giderebilmek için çalışmalarımı devam ettiriyorum. Sıkı çalışıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
“Bu kulüp, yarıştığı her turnuvayı şampiyon olmak için oynar”
Çok ağır çalıştıklarının altını çizen 23 yaşındaki oyuncu, “Hedeflerimiz muhakkak. Bu kulüp, yarıştığı her turnuvayı şampiyon olmak için oynar. Biz de sahiden epey sıkı bir biçimde çalışıyoruz. Amaçlarımıza ulaşabilmek için çalışmalarımızı en sıkı biçimde sürdürüyoruz.” tabirlerini kullandı.
Lincoln Henrique, Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme çeşidinde Dinamo Kiev ile eşleşmesiyle ilgili, “Her maç üzere güç olacak. En yeterli biçimde hazırlanıyoruz. Bizim için rakibin kim olduğunun hiç bir değeri yok. Kim olursa olsun çalışmalarımızı en yeterli biçimde sürdürüyoruz ki oynayacağımız bütün maçları kazanabilelim.” biçiminde konuştu.
İdolünün Ronaldinho olduğunu söyleyen Lincoln Henrique, “Benim ailemde neredeyse herkes futbol kökeninden geliyor. Babam futbol oynardı, kendisinin sahip olduğu küçük bir ekip vardı. Kardeşlerim futbol oynuyordu ve benim de farklı bir yol çizmem mümkün olmadı. Gremio’ya sahiden çok erken yaşta girdim. Öncesinde futsal oynuyordum daha sonra alanda kendimi daha düzgün hissettim ve bu türlü devam ettim.” değerlendirmesinde bulundu.
“Futbola nitekim aşığım.” diyen Brezilyalı oyuncu, şöyleki konuştu:
“Futbol benim için aşkı ve tutkuyu temsil ediyor. esasen futbol temelli bir aileden geliyorum ve bu türlü büyütüldüm. Küçükken bir ikram alınacağı vakit istediğim tek armağan futbol topu olurdu. Hatta futbol topuyla yatardım. Futbol aşkıyla büyüdüm diyebilirim. Aileme düşkün ve sakin biriyim. Evliyim, 2 çocuğum var. Ailem benim her şeyim. Hem mesleğimde birebir vakitte ailem için her vakit elimden gelenin en düzgününü yapmaya çalışırım. Onlar benim her şeyim ve onlara gereksinimim var. Dinine bağlı biriyim, sakin bir hayat yaşıyorum. Mesleğim gereği de epeyce fazla hareketli bir hayat yaşamamaya çalışıyorum. Sıkıntı bir meslek yapıyoruz. Şayet oğlum futbola tıpkı tutkuyu ve aşkı beslerse bundan memnun olurum ve desteklerim. Natürel ki önceliği her vakit eğitim. Vakit gösterecek.”
“Bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz”
Sarı-lacivertli grupta forma rekabetine hazır olduğunu vurgulayan Lincoln Henrique, “Bu dönem da her dönem olduğu üzere güçlü olacak. Bilhassa ülkenin en büyük kadrosunda oynadığınız vakit sahiden epey fazla büyük futbolcu oluyor ve her oyuncu da kendini göstermek istiyor. Forma rekabeti de her dönem güç. Herkes forma talihi bulabilmek için elinden gelenin en düzgününü yapacak.” sözlerini kullandı.
Taraftara da bildiri gönderen Brezilyalı oyuncu, şunları kaydetti:
“Bana yapmış oldukları sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Onlara epey muhtaçlığımız var. Bizi sonuna kadar desteklemelerini istiyoruz. Biz bu dönem her şeyi kazanmak istiyoruz. Bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Çalışmalarımız da âlâ bir biçimde gidiyor. Onlar stadyumu doldurup coşkulu bir biçimde bizi destekledikleri vakit hiç kuşku yok ki itici bir güç olacaklar. Onları memnun etmek için elimizden geleni yapacağız.”