“Jorge Jesus, daima atak oynatan bir ideolojiye sahip”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
MKE Ankaragücü’ne dönem başında katılan Portekizli orta saha oyuncusu Pedrinho, Spor Toto Muhteşem Lig’in 10. haftasında vatandaşı Jorge Jesus’un çalıştırdığı Fenerbahçe’yi mağlup etmek istediklerini söylemiş oldu.
Pedrinho, yaptığı açıklamada, kenti ve kulübü epey sevdiğini, adaptasyon sürecini de atlattığını belirtti.
Geride kalan hafta İstanbulspor deplasmanında kıymetli bir 3 puan aldıklarını lisana getiren Pedrinho, “Fenerbahçe maçına da her zamanki üzere hazırlandık. Rakibin kim olduğu fark etmez. Her vakit birebir ideolojiyle alana çıkıyoruz. Bizim için kıymetli olan kendi performansımızı en yeterli biçimde ortaya koymak. Biz de 3 puan için alana çıkacağız.” diye konuştu.
Portekiz Üstün Ligi’nde geçen dönem en düzgün 8 numara seçildiğini hatırlatan Pedrinho, “Ben 8 numarada oynamayı seviyorum. Hocam ne bakılırsav verirse versin oynarım, fark etmez. Hocam şu an beni 10 numara olarak tercih ediyor, kadroma bu alanda katkı vermek istiyorum.” sözlerini kullandı.
“Jorge Jesus, daima atak oynatan bir ideolojiye sahip”
Pedrinho, Fenerbahçe’nin teknik yöneticisi Jorge Jesus’la ülkeleri Portekiz’de biroldukca kere rakip olduklarını aktardı.
Portekizli teknik adamın oyun ideolojisinin hamle yüklü olduğunu vurgulayan 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, şunları kaydetti:
“Jorge Jesus’a karşı fazlaca fazla oynadım. Kendisi ileride baskı yapmayı seven, agresif ve daima hamle oynatan bir ideolojiye sahip. Grubuyla hayli âlâ bir dönem başlangıcı yaptı. Biz de güzel bir kadroyuz. Yalnızca rakibi düşünerek maça hazırlanamazsınız, kendi uygun taraflarınızı de öne çıkarmanız lazım. Biz epeyce uygun hazırlandık.”
Geçen dönem Portekiz Üstün Ligi’nde Fenerbahçeli Lincoln ile en âlâ 11’e seçildiğinin hatırlatılması üzerine Pedrinho, “Geçen sene ikimiz de uygun oynadık lakin bu artık geride kaldı. Artık yeni ekiplerimiz var. Lincoln de hayli yeterli bir oyuncu. Şu anki performansımdan mutluyum, üzerine ekleyerek devam edeceğim.” formunda konuştu.
Portekiz ve Türkiye’deki futbol farkını da pahalandıran tecrübeli futbolcu, “İki ligin içinde biraz fark var. Portekiz’de daha taktik bir oyun anlayışı var. Burada ise daha fizikî bir oyun ön planda. Koşu uzaklıkları burada daha kıymetli. Harika Lig’in kalitesini fazlaca beğendim ve ligi epeyce sevdim. Portekiz’in burada güzel temsil edilmesi hoşuma gidiyor. Şu an aklımda yalnızca 3 puan var. Fenerbahçe karşısında yeterli bir performans sergilemek istiyorum.” diyerek kelamlarını tamamladı.