Kabak Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet iri uzunluk kabak
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi (konserve kullandım)
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- 3 adet yumurta
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye bir ölçü zeytinyağı alıp yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz.
- Soğanlar kavrulurken rendelenmiş sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı ekleyip biraz kavurduktan daha sonra baharatları ve domates rendesini ekliyoruz.
- Ardından kabakları ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Ocağın altını kısıp 25-30 dakika kadar bu türlü pişiriyoruz.
- hemen sonrasında yemeği karıştırıp yumurtaları ekliyoruz.
- böyle de biraz daha pişirip isteğe bağlı üzerine dereotu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.