Kabak Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet kabak
 - 100 gram kıyma
 - 2 orta uzunluk domates
 - 1 orta uzunluk soğan
 - 2 diş sarımsak
 - Kuru nane
 - Karabiber tuz ( 1.5 çay kaşığı)
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 
- Sıvı yağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakların üstünü kazıyıp yıkadıktan daha sonra ortasından kesip, doğruyoruz.
 - Tavaya yağımızı alıp, kızınca kuruttuğumuz kabakları çevirerek kızartıyoruz.
 - Kıymayı bir tencerede rengi değişene kadar kavuruyoruz.
 - Üstüne ince doğranmış soğan, sarımsak, salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
 - Küçük doğranmış domatesleri, kuru naneyi.
 - Tuz ve karabiberi ekleyip hoş bir harç elde ediyoruz.
 - Kabakları yassı bir tencereye alıyoruz.
 - Üzerine harcını her tarafına gelecek biçimde yayıyoruz.
 - Sıcak su gezdirip, orta ateşte pişiriyoruz. ( 1/2 çay bardağı)
 - Yanında sade pilav ve cacık ile servis yapıyoruz. Hepinize afiyet olsun.