Kabak Rulo Şiş Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak Rulo Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
- 350 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 orta uzunluk kabak
- 13 tane cherry domates
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen (şart değil)
- Çöp adana şiş
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda pirinçleri yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Süzüp rondoda soğan ile bir arada çekiyoruz.
- Köfteyi hazırlamaya başlıyoruz.
- Tüm gereçleri ve pirinç, soğan karışımını ekleyip 10 dakika yoğuruyoruz, dolaba kaldırıyoruz.
- Sıra geldi domatesleri, kabakları yıkamaya.
- Kabakları yarım cm kalınlığında uzunlamasına doğruyoruz.
- Bir tencereye alıp ince kabak dilimlerini yavaşça yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Dikkat edelim, yumuşacık olmasınlar. Biraz kıtır kalsın.
- Artık her dilimi önümüze alıp köfteyi cevizden irice yuvarlayıp rulo formunda sarıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz üzere
- Her rulonun yanına bir domates formunda şişe diziyoruz. Bende üç rulo, iki domates sığdı.
- böyle rulo yapıp dizerek köfte bitene kadar devam edebilirsiniz.
- Dizdiğimiz şişleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Son olarak sosu hazırlıyoruz. Tüm materyalleri karıştırıp fırça sayesinde sislerin her yerini sosla buluşturuyoruz.
- Sıvıyağ gezdirip 250 dereceli fanlı fırında 35-40 dakika denetimli pişiriyoruz.
- Çıkarıp yanında ister patates püresi ile ister sade biçimde servis edebilirsiniz. Ben tarator sos ile servis ettim, epeyce hoş gitti ????.
Kabak Rulo Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı