Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet orta uzunluk tombul kabak
- 250 gram kıyma
- 1 iri uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk domates
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber,pul biber
- 1 adet kapya biber, yeşil biber
- Kaşar peyniri rendesi
- Domates ve biber salçası
- Sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları soyup dikey olarak ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın, bir tencereye sıcak su koyup yavaşça yumuşayana kadar pişirin.
- Soğan, sarımsak ve kapya biber doğrayıp yağda kavurun, kıymayı ek edip karıştırın, kavrulunca rendelenmiş domatesleri ek edip tuz ve baharatları koyup pişirin.
- Haşlanmış kabakları düz bir tepsiye dizin içine kıymalı harcı doldurup, domates ve biber salçası ile hazırlanan sıcak sosu üstlerine ve tepsiye koyun.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve yeniden fırına verin üzeri kızarana kadar turbo kısmında pişirin, afiyet olsun.