Kadayıf Dolması

Leila

Global Mod
Global Mod
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 500 kg tel kadayıf
  • Ceviz içi
Bulamak için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon dilimi
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetini hazırlayalım bunun için toz şekeri, suyu ve çeyrek limon dilimini bir tencereye koyun.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  3. Kıvamını bi ölçü kaşıkla alarak iki parmağınızla denetim edin parmaklarınıza yapışıyorsa kıvamı olmuş demektir zira koyu kıvamlı bir şerbet olacaktır.
  4. Kadayıftan uzunlamasına modüller koparın ve en uç kısma bir tatlı kaşığı ceviz içi koyarak uzunlamasına sıkı sıkı sarın kadayıfları parçalamamaya dikkat edin.
  5. Kadayıf dolmalarınızı kızgın yağın içine atın kısık ateşte kızartın ocağın altını hayli açarsanız çabuk kızarır ve çıtırlığı olmaz şerbete atılınca hamurumsu bir kıvamı olur ve lezzetli olmaz.
  6. Kızaran kadayıflarınızı hazırladığınız soğuk şerbetin içine atın 1 ila 2 dk bekletip şerbetten alın ve dilediğiniz üzere servis edin.
Afiyet olsun.

Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı