Kadayıflı Muhallebi (Eskimeyen Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıf;
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıf;
- 200 gram kadayıf
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (ne fazlaca dolu nede silme)
- 3 yemek kaşığı un (Ne epey dolu nede silme )
- 1 paket süt kreması
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kadayıfları tavanın içine koyup 5dk kadar kavuruyoruz.
- daha sonra tereyağını ,ardından şekerini koyup 15-20dk kadar kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
- En son cevizi koyup 5dk kadar daha kavurup, kadayıfların renkleri yoğunlaşınca ocağın altını kapatıyoruz. (not: kısık ateşte olmalı ve devamlı karıştırmalısınız. ).
- Muhallebi için krema hariç tüm materyalleri tencereye koyup, pişiriyoruz.
- Muhallebi kaynayınca ocağın altını kapatıp ,kremayı döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kremayı ocaktan alıyoruz. Devamlı karıştırarak ılımasını sağlıyoruz. Dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.
- Cuplara evvel kadayıfdan 1 kaşık sonrasındasında kremadan ve tekrar kadayıf ve krema biçiminde dolduruyoruz. Aslında bu büsbütün size kalmış. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.
- Tatlının kadayıfları yumuşayabiliyor.
- Bu yüzden tatlıyı hazırladıktan daha sonrasında tüketmenizi tavsiye ederim.
- Yada kremanızı ılıttıktan daha sonra üzerine değecek biçimde streç ile kapatıp biraz soğuyunca tatlıyı servis edebilirsiniz. Kadayıfı yumuşak sevenler için fark etmez.
- Toplamda 6-7cup tatlı çıkıyor.