Kadayıflı Muhallebi (Eskimeyen Lezzet)

Leila

Global Mod
Global Mod
Kadayıflı Muhallebi (Eskimeyen Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıf;

  • 200 gram kadayıf
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (ne fazlaca dolu nede silme)
  • 3 yemek kaşığı un (Ne epey dolu nede silme )
  • 1 paket süt kreması
Kadayıflı Muhallebi (Eskimeyen Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kadayıfları tavanın içine koyup 5dk kadar kavuruyoruz.
  2. daha sonra tereyağını ,ardından şekerini koyup 15-20dk kadar kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  3. En son cevizi koyup 5dk kadar daha kavurup, kadayıfların renkleri yoğunlaşınca ocağın altını kapatıyoruz. (not: kısık ateşte olmalı ve devamlı karıştırmalısınız. ).
  4. Muhallebi için krema hariç tüm materyalleri tencereye koyup, pişiriyoruz.
  5. Muhallebi kaynayınca ocağın altını kapatıp ,kremayı döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  6. Kremayı ocaktan alıyoruz. Devamlı karıştırarak ılımasını sağlıyoruz. Dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.
  7. Cuplara evvel kadayıfdan 1 kaşık sonrasındasında kremadan ve tekrar kadayıf ve krema biçiminde dolduruyoruz. Aslında bu büsbütün size kalmış. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.
  • Tatlının kadayıfları yumuşayabiliyor.
  • Bu yüzden tatlıyı hazırladıktan daha sonrasında tüketmenizi tavsiye ederim.
  • Yada kremanızı ılıttıktan daha sonra üzerine değecek biçimde streç ile kapatıp biraz soğuyunca tatlıyı servis edebilirsiniz. Kadayıfı yumuşak sevenler için fark etmez.
    🙂
  • Toplamda 6-7cup tatlı çıkıyor.
Kadayıflı Muhallebi (Eskimeyen Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı