Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- Yarım paket margarin
- Yarım paket kavrulmuş kadayıf (Ben bir paketin yarısını kullandım.)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda margarini uygun bir tavada eritip içine kadayıfı ekliyoruz. 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- sonrasındasında muhallebimiz için uygun tencereye süt, şeker, un, nişastamızı ekliyoruz. Ocağa alıyoruz.
- Koyulaştıktan daha sonra ocağın altını kapatıyoruz ve vanilyasını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıp, içine kremşantiyi ekliyoruz ve mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz.
- hemen sonrasında uygun bir borcama kavurduğumuz kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz.
- Üzerine muhallebisini döküyoruz ve tekrar kalan kadayıfı üzerine döküp, yayıyoruz.
- Buzdolabında bir gün bekletiyoruz. Afiyet olsun.