Kadayıflı Muhallebi

Leila

Global Mod
Global Mod
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım paket margarin
  • Yarım paket kavrulmuş kadayıf (Ben bir paketin yarısını kullandım.)
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda margarini uygun bir tavada eritip içine kadayıfı ekliyoruz. 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  2. sonrasındasında muhallebimiz için uygun tencereye süt, şeker, un, nişastamızı ekliyoruz. Ocağa alıyoruz.
  3. Koyulaştıktan daha sonra ocağın altını kapatıyoruz ve vanilyasını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
  4. Tencereyi ocaktan alıp, içine kremşantiyi ekliyoruz ve mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz.
  5. hemen sonrasında uygun bir borcama kavurduğumuz kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz.
  6. Üzerine muhallebisini döküyoruz ve tekrar kalan kadayıfı üzerine döküp, yayıyoruz.
  7. Buzdolabında bir gün bekletiyoruz. Afiyet olsun:).
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı